Ua ulu nui ka noho ʻana o Amazon ma ka mākeke, me ka nui aʻe o nā hōʻailona e nānā nui ana i nā koho hoʻolaha ma ia Marketplace.
ʻAʻole hiki i nā brand ke haʻalele hou i ka mana o Amazon i ka wā e hiki ai i nā mea kūʻai aku me nā manaʻo kūʻai maoli.
Ma hope o nā mea a pau, $ 0.51 o kēlā me kēia kālā e-commerce US i hoʻohana ʻia ma Amazon. E ʻike ana mākou i ka neʻe ʻana o kēia ʻano i nā mākeke he nui.
ʻOi aku ka nui o nā hulina huahana ma Amazon ma mua o ikepili telemarketing Google. ʻO ka ʻoiaʻiʻo, ua ʻoi aku ia ma mua o ke kūlana kūpono no ka hana noiʻi mākeke ma kekahi huahana.
A i loko o nā makahiki, ua ulu ʻo Amazon i ke kolu o ka pae hoʻolaha nui loa , no laila ʻaʻole hiki iā ʻoe ke nānā hou i ke ala ʻē aʻe inā ʻoe he mākeke noi.
Pono ʻoe e hoʻolaha ma Amazon?
Inā loaʻa iā ʻoe kahi huahana hiki ke kūʻai ʻia ma ka pūnaewele, a laila hiki iā ʻoe ke hoʻolaha ma Amazon.
Hāʻawi ʻo Amazon iā ʻoe i kahi ala e loaʻa ai kāu huahana i mua o nā mea kūʻai aku ma ke kumu kūʻai haʻahaʻa loa ma mua o nā kahua hoʻolaha hoʻokūkū.
Hiki iā ʻoe ke hoʻomaka me kahi huahana i kūʻai maikaʻi ʻia a ana i kāna ROI ma mua o ka hoʻohui ʻana i nā huahana ʻē aʻe.
I nā makahiki i hala iho nei, ua hoʻololi ʻia ka Amazon Advertising, a ua hoʻololi hou lākou i ka inoa o kekahi o kā lākou huahana.
Eia ʻehā mau ala e hoʻolaha ai ma Amazon:
1- Nā huahana kākoʻo a i ʻole "nā huahana kākoʻo"
ʻO kēia ke ala kaulana loa o ka hoʻolaha ma Amazon.
Ua hoʻohana nā brands i kēia mea hana ikaika no nā makahiki he nui e hoʻopaʻa i nā mea kūʻai aku a me ka lima.
Maʻaneʻi, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā ʻano pāʻani like ʻole i kamaʻāina iā ʻoe ma ke ʻano he mea hoʻolaha: pākēneka, pololei, a me nā huaʻōlelo, a me ka hoʻohālikelike huaʻōlelo maikaʻi ʻole.
Hiki i nā mea kūʻai aku ma Amazon Seller Central, Kindle Direct Publishing, a i ʻole ka Vendor Central platform ke komo i ka papahana Sponsored Products.
Ua hoʻokō ʻo Amazon i nā koho koho ʻē aʻe ma kāna kahua kikowaena Seller Central, e like me Product, Interest, and Category Targeting.
Ua ʻōlelo ʻia e ʻoi aku ka nui o nā ʻano pāʻani i ka poʻe hoʻolaha i ka wā e hiki mai ana.
ʻOiai e hoʻohālike ana nā ʻano hoʻokūkū i nā kahua hoʻolaha hoʻolaha a Google, aia kekahi mau nuances i nā huahana Sponsored.
Ma mua o ka hoʻonohonoho ʻana i kāu hoʻolaha, e nānā i kēia e hōʻoia i ka holo ʻana:
Nona ka "pahu kūʻai":
ʻAʻole e paʻi ʻia kāu hoʻolaha inā ʻaʻole iā ʻoe ka "pahu kūʻai" no kēlā huahana.
ʻO ia ke ʻano inā kūʻai pololei ʻia kahi brand i kahi huahana a aia nā mea kūʻai aku ʻekolu i loko o ka pahu kūʻai, ʻaʻole hiki i ka brand ke holo i nā hoʻolaha huahana kākoʻo no kēlā huahana.
Ma mua o ka hoʻokumu ʻana i kāu mau hoʻolaha, manaʻo wau e nānā ʻoe i kāu pākēneka Buy-Box i kēia manawa ma kahi huahana.
Hiki iā ʻoe ke ʻike i kāu pākēneka pahu kūʻai ma ka nānā ʻana i ka Detailed Page Sales and Traffic Report.
Ma ka Seller Central e hele i Reports> Tab> Detailed sales and traffic.
Maʻaneʻi, e ʻike ʻoe inā loaʻa iā ʻoe ka hapa nui o ka pahu kūʻai e holo ai i nā hoʻolaha.
Hiki iā ʻoe ke kūʻai wale aku i kahi huahana a ʻaʻole loaʻa ka pahu kūʻai inā he pahu kūʻai i holoi ʻia kāu mea.
No ka pale ʻana i ka ʻike o ka mea kūʻai aku, wehe ʻo Amazon i ka pahu pahu no ka mea manaʻoʻiʻo ʻo Amazon he kiʻekiʻe loa ke kumukūʻai o ia huahana a i ʻole manaʻo lākou aia ka huahana ma nā wahi ʻē aʻe no ka mea ʻoi aku ka liʻiliʻi.
Hua'ōlelo:
E lawelawe wale ana kāu hoʻolaha no nā huaʻōlelo i manaʻo ʻia e Amazon e pili ana i kāu huahana.
No kēlā me kēia huaʻōlelo āu e hoʻohana ai, pono e kuhikuhi ʻia kāu huahana no ka huaʻōlelo āu e ʻimi nei.
Nui nā mea hana ma ka mākeke e nānā i ka huaʻōlelo huaʻōlelo ma Amazon, a hiki iā ʻoe ke nānā iā lākou me ka lima ma ka hana ʻana i ka ʻimi no ka ASIN me ka huaʻōlelo āu e ʻimi nei e nānā i ka indexing.
2- Nā hoʻolaha hōʻailona i kākoʻo ʻia :
Ua kapa hou ʻia nā hoʻolaha hulina poʻo ma ke ʻano he mau hōʻailona kākoʻo i Kepakemapa.
Loaʻa ka papahana i ka poʻe ma Seller Central i hoʻopaʻa inoa i kā lākou hōʻailona me ka papahana Brand Registry a me ka poʻe ma ka Vendor Central Platform.
ʻO ka polokalamu Sponsored Brands kahi mea hana ikaika e hiki ai iā ʻoe ke loaʻa kahi hoʻolaha hae ma luna a ma lalo o ka ʻaoʻao hualoaʻa a ma nā kolamu ʻaoʻao.
ʻO ka polokalamu Sponsored Brand, e like me ka Sponsored Products program, hiki iā ʻoe ke kuhikuhi i nā mea kūʻai aku e pili ana i nā huaʻōlelo.
Eia naʻe, ʻaʻole e like me ka mea ma mua, hāʻawi ka papahana Sponsored Brand iā ʻoe i ka mana hoʻomohala kahi e hiki ai iā ʻoe ke hoʻohui i ka slogan āu e makemake ai, a hiki iā ʻoe ke hōʻike i ʻekolu huahana i loko o ka hoʻolaha.
Hiki iā ʻoe ke kuhikuhi i nā mea kūʻai aku i ka ʻaoʻao āu e koho ai. Hiki ke lilo i:
ʻO ka ʻaoʻao maʻamau ma Amazon me nā huahana like ʻole āu e makemake ai e kūʻai aku.
ʻO ka ʻaoʻao Brand a hale kūʻai paha i hiki ke hana ʻia ma Amazon e hōʻike i kāu hōʻailona a hale kūʻai paha.
Hiki i nā hoʻolaha Brand Sponsored ke lilo i mea hana ikaika e ʻike ai i nā huahana like a lawe i ka māhele mākeke mai kāu mau mea hoʻokūkū pololei.
No ka hapa nui o nā brands i kūpono i nā Brands Sponsored, hiki ke hoʻomaka koke ʻia kahi hoʻolaha no kāu hōʻailona a me nā inoa huahana e hōʻoia i ka hoʻohuli ʻole ʻia o nā mea kūʻai aku i nā papa inoa ʻē aʻe ke ʻimi nei i kā mākou brand a i ʻole inoa huahana.
3- Nā hoʻolaha hōʻike huahana
ʻAʻole i kaulana nā hoʻolaha huahana e like me nā huahana i kākoʻo ʻia a i ʻole nā papahana brand kākoʻo, no ka mea he ʻano hoʻolaha ʻokoʻa ia.
Ma keʻano laulā, e ʻike ʻoe i nā kumukūʻai hoʻololi haʻahaʻa ma nā hoʻolaha huahana i hōʻike ʻia ma mua o kā lākou huahana Sponsored and Sponsored Brand.
Eia naʻe, hiki i kēia mau hoʻolaha ke hoʻoikaika i kekahi mau mākeke, me ka ʻoihana puke.
ʻO ka hōʻike huahana a me nā huahana kākoʻo ʻelua wale nō nā koho hoʻolaha no nā mea kākau ma ka lawelawe hoʻopuka pololei ʻo Amazon Kindle.
ʻO ka pōmaikaʻi nui o nā hoʻolaha hae huahana, hiki iā ʻoe ke kūʻai pololei i kāu huahana ma ka ʻaoʻao kikoʻī huahana o kāu mea hoʻokūkū. E ʻike ʻia kāu hoʻolaha ma lalo o ka pahu hōʻaiʻē o kāu mea hoʻokūkū.
Hiki ke hana maikaʻi nā hoʻolaha huahana inā loaʻa iā ʻoe nā ʻano huahana like ʻole a ke hoʻāʻo nei e kūʻai aku i kāu mea kūʻai aku ma Amazon.
Inā loaʻa iā ʻoe nā huahana ʻelima i kāu brand, no ka laʻana, hiki iā ʻoe ke kūʻai aku i ʻehā o nā huahana kūʻai lohi ma ka ʻaoʻao kikoʻī huahana nui.