Peshimi i të mirat dhe të këqijat e testimit të rritjes

Advancing Forum Analytics at China Data
Post Reply
bitheerani93

Peshimi i të mirat dhe të këqijat e testimit të rritjes

Post by bitheerani93 »

Më shumë se 98% e markave në Shtetet e Bashkuara përdorin reklama me pagesë për të fituar klientë. Por si mund ta dinë nëse reklamat e tyre janë të nevojshme?

Po sikur një markë të marrë sa më shumë klientë pa shpenzuar asgjë për reklama?

Testimi A/B nuk do t'ju ndihmonte t'i përgjigjeni kësaj pyetjeje pasi po testoni një kanal dhe jo thjesht një komponent.

Pra, cila është zgjidhja?

Testimi i rritjes.

Çfarë është testimi i rritjes dhe si ndihmon?
Emri mund të tingëllojë i zbukuruar, por koncepti është i drejtpërdrejtë. Testimi i rritjes mat kthimin aktual të investimit (ROI) të përpjekjeve tuaja reklamuese, duke hequr konfuzionin dhe paqartësinë midis trafikut të dhënat e numrit aktiv të telegramit dhe konvertimeve me pagesë. Kjo qartësi ju lejon të merrni vendime më të zgjuara dhe më të informuara.

Image

Le ta zbërthejmë me një shembull të thjeshtë:

Njihuni me ModernTrend - Marka juaj e modës në modë e tregtisë elektronike

Imagjinoni që drejtoni ModernTrend, një markë e lulëzuar e tregtisë elektronike e specializuar në modën e modës. Jeni gati të nisni një linjë të re veshjesh dhe vendosni të investoni në një fushatë reklamuese për ta promovuar atë. Ju drejtoni kreativa të ndryshme reklamash në media sociale dhe platforma të tjera, duke synuar të nxisni shitjet.

Pas një muaji, ju analizoni rezultatet dhe gjeni dy gjëra:

1) Disa klientë bënë blerje përmes fushatave tuaja reklamuese

2) Të tjerët blenë linjën tuaj të re të veshjeve direkt përmes faqes tuaj të internetit pa ndërvepruar me reklamat tuaja.

Tani, ju doni të kuptoni ndikimin e vërtetë të fushatës suaj reklamuese. Këtu hyn testimi i rritjes.

Përça dhe pushto
Testimi në rritje ndjek një metodë shkencore. Së pari, ai ndan audiencën tuaj të synuar në dy grupe:

1) Grupi testues:
Ky grup mund të shikojë reklamat tuaja. Këta janë individët që u angazhuan në fushatat tuaja reklamuese dhe si rezultat bënë blerje.

2) Grupi i Kontrollit:
Ky grup mbahet i ndarë për analiza dhe nuk i sheh reklamat tuaja. Këta janë klientët që blenë veshjet tuaja pa asnjë ndërveprim me reklamat tuaja.
Post Reply